منابع کنکور کارشناسی ارشد فلسفه اسلامی
کد رشته کنکور کارشناسی ارشد (فلسفه غرب) با رشته (فلسفه و کلام اسلامی) متفاوت هست . عزیزانی که میخوان در کنکور ارشد فلسفه اسلامی شرکت کنن باید کد رشته ایی رو که مقابلش نوشته (فلسفه وکلام اسلامی) انتخاب کنن.
کلا ۴ عنوان درس برای این رشته وجود داره که با ضرایب میبینید : عربی : ۴ / فلسفه و کلام :۴ / زبان انگلیسی تخصصی و عمومی :۳ / منطق : ۳
1. عربی: ببینید عزیزان من خواهش میکنم در مورد عربی دنبال منبع خاصی نگردید ، چون همش بسته به اطلاعات شما داره . به طور مثال مبادی العربیه ۴ با شرح و ترجمه حسینی و کتب دیگری رو معرفی میکنند که این کتاب برای کسی مثل من که عربی بسیار ضعیفی داره بسیار سنگین هست در ضمن کلی وقت مفید شما رو از بین میبره . بنابراین سعی بکنید از کتاب های ساده شروع کنید وصرف و نحو خودتون رو در حد متوسط قوی کنید ، بعد از اون سعی کنید ترجمتون رو قوی کنید . که برای این کار میتونید همون نهایه الحمه ی علامه طباطبائی رو با ترجمه ی شیروانی خط به خط تطبیق بدید که با یک تیر دو نشون میزنید . یکی فلسفه تون قوی میشه ویکی بخش ترجم ی عربیتون.
اما اگر بخوام کتاب هایی رو که خودم خوندم و بسیار مفید هست معرفی کنم : صرف ساده و نحو متوسط از حمید محمدی انتشارات دار الفکر. و کتاب تست هم دو جلد تست عربی آقای مجتبی حیدری رو بگیرید که فوق العاده است.
نکته : ببینید چون در کنکور تعداد افرادی که عربی بلدند خیلی کم هستند اگر کسی بتونه فقط عربی رو در حد 30تا 40 بزنه و فلسفه هم تقریبا 50 درصد بزنه و دو درس دیگرو صفر بذاره قطعا رتبه دو رقمی میاره .
2. فلسفه وکلام : برای این درس خواهش میکنم سراغ هیچ منبعی رو به غیر از نهایه الحکه مرحوم علامه طباطبائی نگیرید . چون تنها منبع برای سوال اوردن توسط طراحان از حدودا 20 سال گذشته تا حالا این کتاب هست. که برای ترجمه و شرحش میتونید به شرح علی شیروانی و آقای فیاضی مراجعه کنید . البته شرح اقای شیروانی به نظر بنده خیلی ضعیف و بعضی جاها از خود متن کتاب هم سنگین تر میشه شرحش . اگر شرح اقای فیاضی رو بگیرید بخونید عالیه . ممکنه بپرسید کتاب های دیگه مثل شرح منظومه سبزواری یا معاد سبزواری چی . خب باید توضیح بدم که ببینید عزیزان سوالات فلسفه که حدود 10 سوال هست و 10 سوال دیگه مربوط به کلام میشه شاید کلا یک یا نهایتا دو سوالش مربوط به منظومه سبزواری میشه . و بقیه از نهایه میاد . اما کلام هم باید عرض کنم تنها کتابی که منبع هست کتاب کشف المراد علامه حلی است که آقای شیروانی ترجمه کرده و از ده سوال حدود هشتاش از خود این کتابه .
نکته: ببینید این درس تنها درسیه که تقریبا همه میزنن . اما اگر کسی بر نهایه و کشف المراد به نحو احسنت مسلط بشه اکان نداره که زیر 80 بزنه .
3: منطق : منطق مظفر تنها کتابیه که حدود 18 سوال از 20 سوال از اون طرح میشه . گول کسایی که کتاب جوهر النضید رو معرفی میکنن رو نخورید لطفا . چون تنها منبع اصلی مظفر هست و جوهر النضید برای دکتری مفیده .
4: زبان اگلیسی : 15 سوال تخصصی هست که برای اون من کتاب قلب فلسفه اسلامی نوشته ویلیام چیتیک رو معرفی میکنم که ترجمه هم در بازار داره . که خودم متن انگلیسیش رو در وبلاگ گذاشتم میتونید دانلود کنید . کتاب شیعه در اسلام سید حسین نصر رو به دلیل اینکه متنش ساده است و لغات تخصصیه فلسفی کم داره پیشنهاد نمیکنم بخونید. چون زیاد به درد من نخورد.
15 سوال بعدی عمومی هست که اون بستگی به دایره لغاتتون داره که من کتاب 504 واژه و گرامر عباس فرزام رو معرفی میکنم .
اما در مورد تست عرض کنم که دو جلد تست پردازش وجود داره که به دلیل غلط های بسیار زیاد و فاحشی که در اونها هست اصلا توصیه نمیکنم و شما رو به تستهای 20 سال اخیر کنکور ارجاع میدم که به راحتی به همراه پاسخ نامه در اینترنت یافت میشوند.
نکته مهم : من خودم از جزوات کمکی آقای علی رستمیانی که ایشون زحمت کشیدن و به صورت رایگان در سایتشون به آدرس rostamiani.ir گذاشتن واقعا بهره بردم و از خدا برای ایشون طلب سلامتی و بخشش میکنم. که میتونید از جزوات موجود در سایت ایشون هم بهره مند بشید.
اگر نهایتا سوالی باقی موند میتونید با بنده از طریق پل های ارتباطی در میون بذارید .
عرض ادب و خداقوت به شما عاشق فلسفه و دانشجوی راه دانش
از وبلاگ و مطالب شما استفاده بردم البته فعلا به صورت محدود...
چیزی که مرا به نوشتن واداشت این بود که:
در یکی از دلنوشته ها متوجه شدم شما هم ابتدائا هم قطار ما بوده و حقوق خوانده اید. این حقیر هم حدود 7 سال از بهترین ایام شباب را در راه تحصیل اعتباریات متزلزل حقوقی به هدر داده ام و حالیه ارشد حقوق خصوصی هستم!
بعد از خواندن آن دلنوشته نمیدانم شاید به نحوی با شما هم ذات پنداری کردم؟!
آقا یک سوال...
این فلسفه چرا ول کن ما نیست؟؟؟ نمی دانیم: وی خِر(یقه) ما را چسبیده و ما را به خود دعوت می کند یا این ماییم که بوالهوسانه میخواهیم پای در مسیر صعب فلسفه نهیم و بالکل خویش را از معاش ساقط نماییم؟
حقیر ادعایی در باب فلسفه ابدا ابدا ندارم.. نقاط تلاقی من با اندیشه، چند رمان از آلبر کامو، ژان پل سارتر، یوستین گاردر و دیگران بوده و البته کارهای جناب اصغر طاهرزاده در باب مسائل فرهنگی ... و همین ها کافی بود تا اسیر ضرورت بحر عمیق اندیشه شوم.
خاطرنشان کنم که در همان رشته حقوق هم بنده تاکنون به طور جدی وارد بازار کار نشده ام و فعلا این پا و آن پا می کنم نمیدانم شاید بخاطر این که علاقه ای به وکالت و قضاوت ندارم یا این که احساس می کنم توانایی آنها را ندارم یا هر دلیل دیگری...
اینک اما سوال اینجاست که با این فلسفه خواهی درونی و حس علاقه به این رشته چه کنم؟
از سویی در آستانه 30 سالگی قرار دارم و فرصت آزمون و خطا ندارم و جنس مباحث فلسفی آنجا که نیازمند ذهن ورزیده اند برای همچو منی که در علوم انسانی غور کرده و با علوم پایه خیلی رفیق نبوده ام سنگین است...
از سوی دیگر به نظر می رسد نظام ترمی واحدی دانشگاه ها توانایی ارائه حتی قطره ای از اقیانوس بی کرانه فلسفه اسلامی و غرب را ندارد و در حوزه های علمیه هم تقریبا چنین وضعیتی حکمفرماست. هم چنین به طور کلی برای امثال من گویا بهتر و به صرفه تر از لحاظ صرف زمان و هزینه آن است که اگر بنا به شروع تحصیلی هم باشد به صورت مجازی اقدام شود نه آکادمیک!!!
با توجه به این مسائل و با عرض پوزش بخاطر پرگویی هایم پیشاپیش از نقطه نظرات حضرت عالی - به خصوص که تجربه سفر از فرش حقوق به عرش فلسفه را دارید- کمال قدردانی و سپاس گزاری را دارم.
حق یار و یاور شما.
دوستدار شما احسان از استان اصفهان
هفدهم بهمن ماه هزار و چهارصد ه.ش